Friday, 28 June 2013

DIY: Message Fish Bowl (11 gambar)

Assalamualaikum
Hari ini nak sharing salah satu cara untuk anda menyampaikan pesanan tak kisah la untuk ibu ke, ayah, abang, kakak, adik, tunang, suami, kawan. haaa sape-sape lah dengan cara yang boleh tahan unikla erk, unik ke?. Mungkin lebih sesuai untuk fish lover kot. hee

Okay, okay. Bahan-bahan yang diperlukan adalah:
1. Artline250 Permanent Marker 0.4
2. Batu-batu sungai
3. Fish bowl

Cara-caranya:
Simple sahaja. Anda hanya perlu menulis segala pesanan anda ke atas batu-batu itu dan biarkan ia kering. Lepas kering susun terus dalam fish bowl! Hah sonang yo.
Selamat mencuba!







Selepas menyusun kesemua batu bertulis ke dalam "fish bowl" anda
Maka bolehlah anda memasukkan ikan peliharaan anda
Walla!



22 comments:

  1. comelnya.. mesti ceria je bila tengok kata-kata dan mimik muka yang comel tu.. ikan pun suka tengok kot.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. senyum sorang2 kaan. ikan tu tak fahamm kot :D

      Delete
  2. kreatif tu..mesti ikan pun lebih ceria.. kihkihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole ganti wishing card. entah2 ikan tu tak pasan pon ada tulisan. huhu.

      Delete
  3. Fuyoo.. cantik, kreatif betol akak!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni senang je nk buat. azwa pon bole buat. hihi. jom! :D

      Delete
  4. nice..ohsem kot.mane dpt idea nih?ade jual x?hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. google2, tgk org dok tulis2 ats kasut, pinggan sume. pastu tibe2 tercetus idea nk buat utk fish bowl. hehe:D

      Delete
  5. Replies
    1. haha. tak jual la cik kacang buncis. nma pon DIY kan. jom beli material buat sendiri! jimat :D

      Delete
  6. kreatif!!hehe boleh la try ni...comel je batu² ada tulisan cmtuh..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. jom try! tulis motivation pon best jugak.motivate diri hari2 ble tgk ikan. kikiki :D

      Delete
  7. Replies
    1. try la. buat wane wani cantek jugak. hihi :D

      Delete
  8. nak minta batu sikit boleh? hehee nak bawa batu pancing...

    ReplyDelete
  9. Salam.

    Ok juga kan sha buat camni, guna artline warna warni bagi nampak lgi comey :D takpun, cari batu warna warni gak >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. haah, buat tulisan wane wani pon menarik jugak. :D

      Delete
  10. stail...tapi kalau letak lam air, nanti dakwat tu kan menghilang dan kotorkan air. tak gitu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH tak. sbb guna pen permanent. da try da pon. mmg tak kotor pon air :D

      Delete

chirp-chirp!!