Friday, 18 October 2013

Clayzee activity

Assalamualaikum
Haritu jalan-jalan dekat shopping mall tetibe nampak sale barang-barang craft. Murah pulak tu. So sha pon tergerak hati nak beli clayzee activity box ni. Banyak jenis craft yang ada. Tapi sha beli satu je, woodwork punya buat bekas ala-ala corak ira kayu guna clay. Pastu sha hasut adik sha beli sekali. haha. So dia pon terbeli, yang corkboard punya.Terrrrbeli tauu. haha. Gegatal sangat nak explore mende-mende ni kan. So ni barang-barang yang dia bagi dalam box. Banyak jugak tools dia. Dan-dan balik rumah time jugak buat terus benda alah ni. Eksaited terlebih. Kihkih. Tapi bau clay dia busukk okay! Lepas siap terus berus tangan dengan sabun yang wangi-wangi.


Lepas da lenyek-lenyek, gentel-gentel clay tuu, bia dia mengering semalaman terbentuklah benda kat bawah ni haa. Lepas da kering bole la kita teruskan dengan aktiviti cat-mengecat. Sebenarnya template yang dia bagi ada rabbit dengan epal macam dekat kotak dia tu. Tapi sha malas nak buat binatang-binatang ni, so sha buat jela nama. Tak tau nak letak nama apa, sha pon letak la, ibu & ayahh. sweet taak? haha. Sampai ibu masuk bilik nampak, "eh untuk ibu ke, terima kasih". Dia terus amek. 
Itu saja lah ngomelan untuk kali ni. Selamat hari raya aidiladha. I love uollss. xoxo


31 comments:

  1. comel sya buat.. akak kalau bab seni ni tangan keras sikit.. hihi..

    ReplyDelete
  2. hahaha...sentap! ibu terus ambik..hahaha

    ReplyDelete
  3. cute... may be functioned as jewelry box?
    hehe

    ReplyDelete
  4. kreatifnya >.< tangan nad kaku tak leh wat sangat hehe

    ReplyDelete
  5. cantiknya . farah kalau bab seni ni memang fail . haha

    ReplyDelete
  6. yg cork board tu style.. hehe

    ReplyDelete
  7. cantiknya! lps dia dh kering tu keras mcm konkrit tak? berapa harga clay tu? dah lama cari. nak try buat molang bunny heheheh

    ReplyDelete
  8. wah.. menarik sha,.:) kat mn beli?..

    ReplyDelete
  9. untungla org kreatif ni.. jelez.. :3

    ReplyDelete
  10. comelnya.. kreatif la kak sya ni.. huhu..

    ReplyDelete
  11. First time tengok benda ni.. Ada jual kat kedai ke??

    ReplyDelete
  12. fae pun suka craft thingy tapi x lh kreatif sgt hihi

    ReplyDelete
  13. salam..
    weee comel la pla bila da siap tu kan..
    rjin nyer dier..^_^

    ReplyDelete
  14. wahhh so cute..dh lame x bercraft2 ni

    ReplyDelete
  15. wahh cantik la sha..beli kat mana ni?

    ReplyDelete
  16. nampak senang nak buat tapi kalo anna yang mesti lingkup :)

    ReplyDelete
  17. kretif =) cntik lak tu..pndai bt..sy kalau bca boleh la..tp nk fham bt cmne tu amik msa la kot..

    ReplyDelete
  18. wah cantik.. blas kunjungan sini

    ReplyDelete
  19. cantik.......anak sy baby lagi lau dah pandai nt memg sy buat sama2 dgn anak saya......luv it

    ReplyDelete
  20. wah.. cantik la. kalau nina memang xpandai la nk buat :)

    ReplyDelete
  21. kalau anak akak aleesya tu jumpa craft ni confirm dia lompat2 suka..dia pon suka mende2 camni..:)

    ReplyDelete
  22. kak sya..comel nye..kak sya beli mana??

    ReplyDelete

chirp-chirp!!