Thursday, 17 January 2013

SIAPA BERANI SAHUT CABARAN "WONDER GLOW"?????

Assalamualaikum.
Salam Jumaat semua!
Selingan, selingannnn! haha.
Harini sha nak share something yang lari sikit la dengan crafting sha ni. hehe.

Introducing, Wonder Glow!
Hanya menggunakan Wonder Glow, tanpa sebarang make-up & tengoklah hasil selepas 2 minggu! 
Anda akan nampak perbezaan yang sangat ketara.
Anda tidak perlu lagi bermake-up atau menggunakan sebarang bedak asas!
Hanya perlu Cream Wonder Glow & Magic Lips Wonder Glow sahaja!
Katakan TIDAK kepada make up!
Selamat Tinggal make-up dan wajah kusam! :)


Cara pemakaian dia amatlah mudah.
Hanya perlu memakai Cream N (Night cream) pada waktu malam,
dan Cream D (Day cream pada waktu siang) yang bertindak sebagai alas bedak/foundation yang lengkap bersama pelindung sinar matahari UV! 2 in 1!
Oh lupa pulak, pek ini disertakan sekali dengan wonder soap bar yang dilengkapi dengan vitamin E dan collagen setiap kali ingin mencuci muka.


Yang ini pula adalah Wonder Glow 2 in 1 Super Pinkish Magic Stick!
Ia adalah natural colour!
Stick ini bertindak memudarkan dan merawat bibir yang hitam dan gelap.
Bibir akan kelihatan berwarna pink lembut dan sangat natural!
Boleh juga digunakan sebagai pemerah pipi/blusher! Superb kan!?

Jom reramai katakan TIDAK kepada lipstick merah menyala yang hanya akan meninggalkan kesan bibir yang gelap/lebam untuk jangka pengunaan yang lama.
Mari kita bertukar kepada Wonder Glow!

Kat bawah ni sha ada sajikan sikit testimoni pengguna sebelum dan selepas ber"Wonder Glow"!

"Sukur saya dah cerah. Dulu saya kesukaran memilih warna tudung dan baju kerana berkulit gelap. Terima kasih Wonder Glow" - Intan Nur Zehra
p/s: Dialah yang introduce saya kepada wonderglow! Tq Intan & of course wonder glow! :)

and ladiesss! Ni gambar terbaru (atas) Intan selepas 9 bulan menggunakan Wonder Glow!
So ape macam?
Nak kulit macam ni tak? 

Testimoni: Kulit berparut dan gelap

Testimoni: Jerawat batu 

Testimoni lelaki

Haa tengok, sesuai untuk perempuan dan juga lelaki!
Halal!
Apa lagi tunggu jom ber"Wonder Glow"!
Siapa berani sahut cabaran "Wonder Glow"???

p/s: Sha juga pengguna wonder glow! anda bila lagi? pm sha (SHAnan Wonder Glow) atau hubungi/sms 013-2982539 untuk sebarang pertanyaan! tq! 
I love u all! fuhh penat promote :)

103 comments:

  1. cambest je..1set tahan brapa lama?brpa lma nk dpt kesan? kalo brhnti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. mmg ok je shu produk wonder glow tuu, dia depends on org tu pakai cane, kite pakai sket je, dah dua bulan tak hbs lg. 10 hari camtu da dpt result, tp lg berkesan 2 mggu. kalau benti insyaALLAH xde pape effect. sbb ade yg da benti 3 bulan, ok je.:)

      Delete
    3. Muke saya berjerawat dan parut, pakai apa sesuai

      Delete
  2. Replies
    1. alhamdulillah. setakat yang sha pakai, mmg berkesan. insyaALLAH :)

      Delete
    2. salam sis. saya dah cuba. berkesan pada saya
      boleh baca review saya

      http://momoy-blogirl.blogspot.com/2014/01/ehem-review-wonder-glow-part-2-pula.html

      Delete
  3. weeee tp xberani la nk cuba...kite tak apaki ape pon ni haa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite pon tak pakai ape2 dulu zila, sampai muka jadi kusam sbb tak terjagasgt. alhamdulillah skrg da ok :)

      Delete
  4. rasa macam nak beli pulak.. hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jomla beliii! tak rugi pon. insyaALLAH. hee :)

      Delete
  5. lipstic tu macam menarik je . berapa ea harga ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best! lipstick tu harga dia rm10/stick. tak termasuk postage :)

      Delete
  6. Replies
    1. rm99.90 tak termasuk postage. mmg sangat sesuai dgn hasil dia. x rugi pon beli :)

      Delete
  7. wow..berkesan kan..perubahan yang ketara sangat..
    kulit jadi putih gebu..
    (follow terus sini)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat berkesan! alhamdulillah. jom la try! :)

      Delete
  8. ehh nampak sangat perubahannye ! sangat-2 flawless . boleh try ni ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. jomla try! hehe. sha da try da, alhamdulillah ok :)

      Delete
  9. wah...bagus hasilnya kan

    follow sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang berkesan hasil dia. jom try yumida :)

      Delete
  10. nampak menarik kesan dia...tp takut plak nak cuba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok je. takde pape problem insyaALLAH. saya sendiripon pakai, alhamdulillah berkesan :)

      Delete
  11. betapa hebatnya hasilnya....betapa juga lyeen teruja..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, kesan dia mmg memuaskan. saya sendiri pon pakai. jom la try :)

      Delete
  12. wahhhhhhhhhhhh...mmg mncabar ni..nk je sahut cbaran ni...ekekekee... mcm ne nk dpatkan ni..hrga brapa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee. jom sahut cabaran! kikiki. bole sms 013-2982539 atau pm je dekat sini https://www.facebook.com/pages/SHAnan-Wonder-Glow/489696797736267?fref=ts :)

      Delete
  13. Replies
    1. yup, alhamdulillah. sangat bagus! jom try! :)

      Delete
  14. Replies
    1. sangat menarik! jom sahut cabaran wonder glow! hee :)

      Delete
  15. bawah umur macam saya 15 boleh ke? takut makin teruk. and parut jerawat hitam kalau dijangka kan berapa hari hilang ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde pulak diletakkan had umur. insyaALLAH okay. bergantung pada kulit. ada org 10 hari da ade hasil :)

      Delete
  16. serius ke ni ?? intan nur zehra tu kawan awk ke? sebb dia jugak kawan kepada ousemate saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. housemate sy kenal dia ^__^ housemate sy pun pakai wonder glow ni, dia yg suggest :)

      Delete
  17. wah..nampakla keeffeciannan produk tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. sangat berkesan insyaALLAH. jom la try! :)

      Delete
  18. Salaam. Ehm, benda ni boleh habis stok ke? Sebab nak beli sangat tapi bukan sekarang :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni ade je lagi promotion ni. insyaALLAH ade je. :)

      Delete
  19. gambar mcm edit bg smooth je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk pengetahuan awak, gamba ni tak edit. terima kasih :)

      Delete
  20. saya ada pakai...tp muka still belang.betul ke org kata kalo pakai wg d-cream n n-cream ni xyah pakai bedakpn.pakai semata wg ni sj.tp sy training bdk tu yg kulit jadik sunburn.cane tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah pakai hampir 5 bulan. mmg saya tak apply make up ape2 kecuali mascara & eye liner. kulit saya tak sunburn pon, plus saya siap pakai day cream sbg protection msa nk pegi laut, alhamdulillah kulit tak berapa sunburn sgt. mungkin tengok kepada jenis kulit jugak kot. wallahualam :)

      Delete
  21. saya ada pakai...tp muka still belang.betul ke org kata kalo pakai wg d-cream n n-cream ni xyah pakai bedakpn.pakai semata wg ni sj.tp sy training bdk tu yg kulit jadik sunburn.cane tu?

    ReplyDelete
  22. saya ada pakai...tp muka still belang.betul ke org kata kalo pakai wg d-cream n n-cream ni xyah pakai bedakpn.pakai semata wg ni sj.tp sy training bdk tu yg kulit jadik sunburn.cane tu?

    ReplyDelete
  23. saya ada pakai...tp muka still belang.betul ke org kata kalo pakai wg d-cream n n-cream ni xyah pakai bedakpn.pakai semata wg ni sj.tp sy training bdk tu yg kulit jadik sunburn.cane tu?

    ReplyDelete
  24. sy risaukan produk2 muka yg boleh cerahkan kulit ni takut mengandundi hydroguinon...sy takut ia menipiskan kulit sbb kwn sy yg pakai bgtau ia ada mengelupas tp secara halus...dulu dah pernah pakai2 produk2 yg seumpama ni menyebabkan kulit saya terlalu sensitive skrg....sy cuma nk menghilangkan jeragat kecil2 yg mula kuar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH, setakat ni tak ada hydroguinon. mengikut isi kandungan yg telah diberikan :)

      Delete
  25. betul ke? sbb muka saya byk parut jerawat so kalo pakai insyaalah blh hilang ke? sebelum nie dah mcm2 pakai produk tp x ok pun..makin tumbuh jerawat adelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH berkesan. tapi apa2 pon kita kna ingt, apa2 jenis produk pon, hasinya bergantung kepada jenis kulit. tapi so far alhamdulillah ramai yang puas hati.

      Delete
  26. jd putih cm pkai tabita x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, dulu kulit saya sgt kusam. sekarang tak kusam lagi. :D

      Delete
  27. Krim hd supernova wonder glow tu pki mcm mne ea? Lps pki krim day n night ke?

    ReplyDelete
  28. kwn aku da gune wonder Glow ni tp baru 2 minggu.. tp aku mmg terkejut sbb muka dye skg mmg da nmpk kesan..aku ingt dye pakai make up..tp bile aku gosokkn tgn kt muka dye mmg xd kesan sebarang make up.. n jeragat dye da beransur kurang... so ak pun try jgk ..hope berkesan... amenn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, mmg sangat berkesan alhamdulillah. Jom pakat pakai ramai-ramai :D

      Delete
  29. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  30. wg silver n wg gold yg mn elok.. apa.perbezaan dy

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua-dua ok. cuma kalau gold 2X kuasa pencerahan :D

      Delete
  31. salam. saya nak tanya. saya tak pernah pakai any makeup or cosmetic produk but now pakai wonder glow gold. after a week kulit mengelupas. then bila basuh muka dngan soap dia rasa pedih yang teramat. adakh ini normal??please help me :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. most of client sume ok. takde pape masalah. tapi, as usual, mana-mana produk pon ade sesetengah orang kulit sensitif. saya syorkan cik kurangkan krim malam. insyaALLAH ok nanti. :)

      Delete
  32. salam. saya nak tanya. saya tak pernah pakai any makeup or cosmetic produk but now pakai wonder glow gold. after a week kulit mengelupas. then bila basuh muka dngan soap dia rasa pedih yang teramat. adakh ini normal??please help me :(

    ReplyDelete
  33. kenapa bila saya pakai cream day wg pada pagi hari nampak ok...tp pada waktu tgahhari nampak gelap.
    cemana ye tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke, tak pernah pula macam tu. mungkin asap kotoran melekat kot.

      Delete
    2. boleh tak kalau jarang2 saya pkai krim siang? sbb kalau saya tak pkai krim siang muka mmg nampak putih yg ketara

      Delete
    3. terpulang. krim siang tu function untk lindung mka dari sinaran matahari :)

      Delete
  34. Askumm ..I ad prut jrwat yg degil kt muke.. daa 1 thun lbih daa tp x ilang2... lau pkai wg leyh ilang x???

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH boleh. tapi ambil masa sedikit. kalau muka kusam mmg sekejap je hasil dia :D

      Delete
  35. As salam...saya guna wg syukur mmg bkesan...masa pkai mula2 kulit muka mgelupas halus n merah sbb kulit sensitif...pada masa yg sama macik saya pun guna dan bkesan sgt sbb dia ada pigmentasi yg sgt tebal...macik saya ajar cara guna selepas basuh muka dgn sabun wg jgn lap atau keringkan muka sebaliknya pkai cream mlm/siang dgn keadaan muka lembap n basah Slps tu biarkan kering sdri..betul tak cara penggunaan tu? Saya cuba mmg muka x mgelupas selepas tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk tnya sgt2 frst pgunaan nie mmg kna gna sbn ja tok 3hri?after 3hri bru bleh gna d.cream n n.cream?tp sy frst pggunan sy dh gna sbn n tros pkai n.cream..n tme pegi keja sy apply d.cream ngn bb cream?boleh ka mcm 2???please help me

      Delete
    2. as salam. terpulang, ikut kesesuaian. kalau sha, sha keringkan dulu :)

      tentang pemakaian tu, sha pkai dari day 1 teros cream. alhamdulillah, takde apa-apa masalah. bb cream pulak kalau seeloknya pakai day cream saja, sbb day cream pon da macam alas muka. terpulang ikut kesesuaian :)

      Delete
  36. nak tya kalau yg jeragat ok x?lg 1,

    ReplyDelete
  37. bg yg keje shift mlam pla,krim siang dgn majm pkai mcm biasa jga ke..kalau shft mlam pg mst blik tido kan

    ReplyDelete
  38. Salam sya nk tnye produk ni ade kandungan chemical yg membahayakan tak?

    ReplyDelete
  39. Salam sya nk tnye produk ni ade kandungan chemical yg membahayakan tak?

    ReplyDelete
  40. nampak sgt gmbr intan yg bawah tu guna camera 360 kot. haih

    ReplyDelete
  41. sy nk tnya.. sy dh pakai wg gold ni dh seminggu lebih tp kulit muka stil melupas dan pedeh sngat.. sy jd takut.. sblum ni kulit sy xda masalah..

    ReplyDelete
  42. sy nk tnya.. sy dh pakai wg gold ni dh seminggu lebih tp kulit muka stil melupas dan pedeh sngat.. sy jd takut.. sblum ni kulit sy xda masalah..

    ReplyDelete
  43. Salam...sye nk tanye kalau kulit bekas trkena air panas dan ada bekas hitam bleh hilang x dgn mengunakan wonder glow..?

    ReplyDelete
  44. Hi, saya baru 3hari guna wonder glow tp muka saya jd gatal sikit2 dan merah. Memang mcm tu ke? Ade sape2 ble jelaskn x?

    ReplyDelete
  45. Salam, mula - mula guna wg kulit muka cam ok. masuk yg ke2 & ke3 mula naik jerawat kat pipi n tulang rahang..... day cream pun ada bau cam Clorox jer...... saya trs stop guna.......

    ReplyDelete
  46. I dah pakai sebulan and I tak pakai sebarang makeup,teratur semua.kulit memang mengelupas tapi bertompok,dah macampanau dah sini putih sni gelap,kenapa ye

    ReplyDelete
  47. bior betul wonderglow ni...muka jadi merah mcm udang kena bako n gatal2 keluar mcm baru lepas kena gigit nyamuk...cream siang tu kalau berpeluh sgt merimaskan...apa jaminan pengguna?

    ReplyDelete
  48. Sudahke wonder glow ni mendapat kelulusan kkm dan apa nombor pendaftarannya sbb nak semak sblum menggunakannya

    ReplyDelete
  49. As salam. ..sy nak order magic lip stick tu camne ye?
    -nadia

    ReplyDelete
  50. As salam. Sy nk order magic lips camne ye?
    - nadia

    ReplyDelete
  51. salam....sy once of pngguna wg ni...sy guna dh 2mggu....but muka stil ase. pdih n merah mnyala..org tgur nmpk muka sy mcm kne asid je....mmg efek biase ke nk b4 jd putih mlepak....sgt rsau dgn keadaan ni....what should i do??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut kesesuaian muka juga , bila ada perubahan mcm mengelupas ke gatal2 ke . Truskan pkai . Jgn tngl krim malam .

      Delete
    2. tak ada pula muka i jadi macam tu.
      tapi masa pakai tabita yes. muka macam udang bakar
      baik u stop guna wg. maybe u tak sesuai dear

      Delete
  52. Dah guna wg gold 1 week +.. muka bintik2 merah..

    ReplyDelete
  53. sangat bagus.. serious . my face pon ramai y puji =) heheb ..

    ReplyDelete
  54. nak tanya kenapa my face jerawat dia jadi redish it's really obvious and quite afraid it getting worst do i have to worry about it? sbb i baru pakai dalam 3 days macam tu and boleh ke i makan supplement kcolly while using wonderglow ni ea sis?

    ReplyDelete
  55. sy br seminggu gune wg silver nie..kulit jd menggelupas dn pedih..mmg normal ke?mohon pencerahan..sy newbis lg..tq

    ReplyDelete
  56. same laa..guna kat 2 mnggu baru kulit mnggelupas..tp mybe effct dr nght cream kot..mcm kuat sgt

    ReplyDelete

chirp-chirp!!